Nevjerovatna statistika
0

Modrić je čudo! Zbog novog fantastičnog nastupa Nizozemci mu tražili pasoš

D. P.
Gol, asistencija i izboren penal u 38. godini (Foto: EPA-EFE)
Gol, asistencija i izboren penal u 38. godini (Foto: EPA-EFE)
Kapiten nogometne reprezentacije Hrvatske Luka Modrić u 38. godini pružio je jednu od najboljih partija za nacionalni tim i svoju zemlju odveo je u finale Lige nacija preko Nizozemske.

Hrvati su na gostovanju u Rotterdamu i nakon 120 minuta drame srušili Nizozemce rezultatom 4:2, a čitav meč uključujući i dva produžetka odigrao je nevjerovatni Luka Modrić.

Veznjak Real Madrida u 38. godini dominirao je terenom, kao da je u pitanju 25-godišnjak. Upisao je gol i asistenciju te je zaradio velike ovacije na De Kuip stadionu kada je izlazio s terena u posljednjim trenucima produžetaka.

Modrića je nahvalila i UEFA u tekstu navodivši kako je on "pravi vođa i igrač koji je kontrolirao ritam cijele utakmice".

Dovoljno je pogledati samo statističke podatke. Gol i asistencija nisu bili jedino što je Modrić napravio pa je tako u 119 odigranih minuta upisao sedam od devet preciznih dugih dodavanja, dva ključna dodavanja, osvojio je osam od 14 duela na terenu, izborio je penal, dobio dva duela u skoku te nijednom nije predriblan tokom utakmice.

Vrlo interesantna scena dogodila se nakon meča. Nizozemski novinar odao je priznanje za fantastičan nastup kapitena Hrvatske pa mu je tokom davanja izjave tražio da provjeri pasoš, odnosno da li je istina da čovjek u 38. godini može odigrati ovakvu utakmicu.

Modrića je nasmijala reakcija nizozemskog novinara, koji radi za državnu televiziju NOS. Obećao je da će mu pokazati pasoš.

"Nema problema, ako želite. Pokazat ću vam pasoš nakon izjave. Da, moj pasoš pokazuje da sam star toliko koliko ste rekli. Šta da kažem? Navijači mi daju toliko ljubavi i poštovanja da je to nevjerovatno i zato mi je i u ovoj dobi užitak igrati", rekao je kapiten Vatrenih.

Hrvatska će u finalu, koje je zakazano za nedjelju, igrati protiv boljeg iz duela Italije i Španije, koji se igra večeras.