Kompletirano prvo kolo
66

Monaco pobijedio Barcelonu, Raya spasio Arsenal, prva pobjeda Bresta u historiji Lige prvaka

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Posljednje četiri utakmice prvog kola Lige prvaka su odigrane večeras, a najveće iznenađenje smo vidjeli u Francuskoj gdje Monaco pobijedio Barcelonu rezultatom 2:1.

Katalonci su u 11. minuti susreta ostali s igračem manje zbog direktnog crvenog kartona Erica Garcije da bi šest minuta kasnije Maghnes Akliouche doveo domaće u vodstvo. Nije se dugo čekalo na izjednačenje Barcelone koja je postigla gol s igračem manje i to preko Lamine Yamala što je bio rezultat prvog dijela. U nastavku je Monaco čekao Barcinu grešku i dočekao je u 71. minuti susreta kada je George Ilenikhena pogodio mrežu Ter Stegena i postavio konačan rezultat utakmice.

Brest je u Francuskoj slavio prvu pobjedu u historiji Lige prvaka pobijedivši Šturm rezultatom 2:1, a strijelci za domaće su bili Hugo Magnetti i Abdallah Sima dok je za goste pogodio Edimilson Fernandes koji je postigao autogol. Naš Jusuf Gazibegović je odigrao svih 90 minuta za Šturm dok Emir Karić nije ulazio u igru.

Atalanta i Arsenal su podijelili bodove, bilo je 0:0, a bodom mogu biti zadovoljniji gosti budući da je Davide Raya u 51. minuti susreta zaustavio udarac Matea Reteguija s igračem manje.

Madridski Atletico je nakon preokreta pobijedio RB Leipzig rezultatom 2:1. Gosti su poveli preko Benjamina Šeška u četvrtoj minuti susreta da bi izjednačenje rezultata postavio Antoine Griezmann sredinom prvog dijela.

I kada se očekivao kraj susreta, Atletico je stigao do pobjedničkog gola kojeg je postigao Jose Maria Gimenez u 90. minuti susreta.

Rezultat i strijelci:

Atalanta - Arsenal 0:0

Atletico Madrid - Leipzig 2:1 (Griezmann 28', Gimenez 90' / Šeško 4')

Brest - Šturm 2:1 (Magnetti 23', Sima 56' / Fernandes (ag) 45+1')

Monaco - Barcelona 2:1 (Akliouche 16', Ilenikhena 71' / Yamal 28')

Tabela: