Liga prvaka
0

Monaco propustio ogromnu priliku, Dinamo ga je kaznio u završnici prvog poluvremena

N. K.
Trenutak kada je Monaco propustio veliku priliku (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Monaco propustio veliku priliku (Foto: Screenshot)
Nogometaši Dinama i Monaca večeras na stadionu Maksimir igraju utakmicu drugog kola Lige prvaka, a na početku utakmice viđene su dvije odlične prilike na obje strane.
Prvo je Phillipp Kohn odbranio udarac Martina Baturine u petoj minuti susreta, a samo devet minuta kasnije uslijedio je i najbolji potez prvog poluvremena.

Bio je to dug napad Monaca, a lopta je nakon nekoliko odbijanja stigla do usamljenog Takumija Minamina koji je dobro pratio cijelu situaciju.

Izašao je japanski ofanzivac sam pred golmana Ivana Nevistića i vjerovatno su svi na stadionu i oni kraj malih ekrana očekivali lagan pogodak za goste.

Ipak, Nevistić je na vrijeme osjetio opasnost, skratio ugao Japancu i fantastično mu odbranio nogom. Odbranu pogledajte ovdje.

Iako je Monaco bio bolji rival u prvom poluvremenu, Dinamo je u trećoj minuti sudijske nadoknade došao u vodstvo, kaznivši tako francuski klub za ogroman promašaj.

Baturina je uposlio Petra Sučića koji se majstorski oslobodio svog čuvara i potom još ljepše prevario golmana za erupciju oduševljenja na Maksimiru. Gol pogledajte ovdje.