Narušena privatnost
17

Morata zbog velikog gafa gradonačelnika morao napustiti dom, oštro ga je kritikovao

H. H.
Marco Ballarinii i Alvaro Morata (Foto: Twitter / montaža)
Marco Ballarinii i Alvaro Morata (Foto: Twitter / montaža)
Nakon što je Marco Ballarinii, gradonačelnik grada Corbetta u gradskoj oblasti Milana, objavio dolazak Álvara Morate u taj gradić, španski nogometaš je reagovao i odlučio da ipak neće živjeti u tom mjestu zbog narušene privatnosti.

Morata nije dobro prihvatio najavu gradonačelnika Ballariniija koji je na Instagramu napisao:

"Alvaro Morata u Corbetti. Idemo! Ne, nije prvi april. Šampion Alvaro Morata je novi stanovnik Corbette. Španski golgeter, kojeg je nedavno kupio Milan, završava službeni transfer u svoj novi (divni) dom u našem gradu. Svi znate da sam veliki navijač Intera, ali sam sretan što mogu poželjeti dobrodošlicu Álvaru Morati u našu veliku porodicu Corbetta. I kao što bi rekao Fabrizio Romano... ", napisao je gradonačelnik očigledno željan medijske pažnje, ali potom je uslijedio šok.

Španski napadač je odgovorio milanskom političaru, ponovo putem Instagram priče:

"Poštovani gospodine gradonačelniče, hvala vam što ste narušili moju privatnost. Na sreću, ne posjedujem nikakvu vrijednu imovinu, moje jedino blago su moja djeca, čiju sigurnost ste vi narušili. Mislio sam da bi mi općina Corbetta mogla garantovati određeni nivo sigurnosti umjesto toga, ali smatram da moram odmah promijeniti kuću zbog vaše nesposobnosti da koristite društvene mreže i zaštitite svoje građane", u oštrom tonu je napisao Morata.

Nije prvi put da su nogometaši Milana izabrali oblast Corbetta za dom, jer je godinama Clarence Seedorf živio tu, ali Morata će ipak nakon svega morati da se preseli negdje drugo.