Neponovljiva ličnost
51

Mourinho je genijalan: Očekuje osvajanje titule 2018. godine s Manchester Unitedom

D. P.
Mourinho će sutra voditi Fener protiv bivšeg kluba (Foto: EPA-EFE)
Mourinho će sutra voditi Fener protiv bivšeg kluba (Foto: EPA-EFE)
Trener Fenerbahčea Jose Mourinho najavio je utakmicu svog sadašnjeg protiv svog bivšeg tima Manchester Uniteda i tu ponovo briljirao izjavama. Još jednom je dokazao da razmišlja znatno drugačije od svojih kolega i uz njega nikada nije dosadno.

Vidno raspoloženi Mourinho najavio je utakmicu koja se sutra igra u trećem kolu Evropske lige kada će Fenerbahče biti domaćin njegovom nekadašnjem klubu Manchester Unitedu. Za Crvene đavole iz Engleske vežu ga brojne uspomene i kao takav je danas bio u fokusu javnosti.

Mourinha novinari nisu mogli da ne pitaju o periodu provedenom na klupi Manchester Uniteda, a tom prilikom prisjetio se sezone 2017/2018 kada je zauzeo drugo mjesto u Premier ligi iza Manchester Cityja.

No, ono što je još zanimljivije, jeste da se portugalski stručnjak nada osvajanju titule prvaka u toj sezoni, a da ona bude dodijeljena retroaktivno.

U toku je suđenje Manchester Cityju po 115 tački optužnice, a u igri su žestoke kazne poput oduzimanja bodova, izbacivanja iz lige i oduzimanja trofeja. Mourinho se očigledno nada da će Cityju biti oduzeta titula iz 2018. godine, a samim tim dodijeljena njegovom tadašnjem timu.

"Mislim da imamo šansu da osvojimo ligu iz 2018. godine jer će možda kazniti Manchester City", rekao je nasmijani Mourinho na današnjoj konferenciji za medije.

Mourinhu to, naravno, ne bi bila prva titula u Premier ligi jer je tri puta bio šampion sa Chelseajem. Osvajao je titulu 2005., 2006. i 2015. godine.