Abraham na Olimpicu
495

Mourinho: Odlazak Džeke nas je sve zatekao, ali smo umjesto toga dobili džekpot

K. H.
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Trener Rome Jose Mourinho oduševljen je činjenicom da su mu vlasnici kluba nakon odlaska Edina Džeke u Inter doveli Tammyja Abrahama iz Chelseaja za 40 miliona eura, a kako je i sam rekao, oni su obavili briljantan posao u trenutku kada ih je sve zatekao odlazak našeg igrača u aktuelnog prvaka.
Mourinho je rekao da su vlasnici kluba obavili veliki posao u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji te da je dolazak Abrahama nakon odlaska Džeke pravi "džekpot" za rimski tim.

"Moram reći da su generalni direktori i vlasnici uradili briljantan posao. Počeli smo pripreme s Džekom i ono što se dogodilo s njim nas je sve zateklo. U teškoj finansijskoj situaciji za sve klubove, ili bolje rečeno za skoro sve, na nevjerovatno teškom tržištu kakvo je danas, dovođenje Abrahama poslije gubitka Džeke je pravi džekpot", rekao je Mourinho i nastavio:

"Volim da kažem čekajte i vidjet ćete Abrahama, a to govorim s ogromnim samopouzdanjem. Znam ga kada je bio dječak, a iako nije igrao za mene, znam ga kao igrača i kao osobu. Zadovoljan sam napadačima koje imam u timu."

Abraham je pao u drugi plan u Chelseaju nakon što je Thomas Tuchel zamijenio Franka Lamparda na Stamford Bridgeu, uprkos tome što je prošlu sezonu završio kao najbolji strijelac kluba sa 12 golova.