U nevjerici
0

Mourinho sačekao Onanu u tunelu na poluvremenu, na kraju utakmice ga je nahvalio

E. K.
Mourinho sačekao Onanu u tunelu stadiona (Foto: Screenshot)
Mourinho sačekao Onanu u tunelu stadiona (Foto: Screenshot)
Golman Manchester Uniteda Andre Onana je izrastao u pravog junaka jučerašnje utakmice trećeg kola Evropske lige protiv turskog Fenerbahčea.
Kamerunski čuvar mreže je u prvom dijelu na fantastičan način dvaput zaustavio ofanzivca turskog tima Youssefa En-Nesyrija i spriječio ga da postigne gol.

Sve je to pored klupe za rezervne nogometaše burno ispratio trener Fenerbahčea Jose Mourinho koji se uhvatio za glavu te praktički nije mogao vjerovati šta je Onana odbranio.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Clementa Turpina u prvom dijelu, Mourinho je sačekao Onanu u tunelu stadiona Sukru Saracoglu te se našalio s njim.

Na kraju utakmice ga je i nahvalio rekavši da je on najzaslužniji za to što je Manchester United izvukao remi u Istanbulu.

"Andre Onana je imao dvije fantastične odbrane. Oni su postigli gol iz situacije iz koje smo znali da mogu pogoditi. Onana je spasio United. Moj golman nije imao odbrana, a Onana je imao dvije u deset sekundi. Bio je odlučujući faktor na utakmici. Naravno, nije imao 20 odbrana, ali one dvije koje je napravio su bile fenomenalne", kazao je Mourinho.

Podsjetimo, Fenerbahče i Manchester United su u trećem kolu Evropske lige podijelili bodove, bilo je 1:1. Za domaće je pogodio Youssef En Nesyri, a za goste Christian Eriksen.