Serie A
46

Mourinhova Roma bilježi odličan start sezone, golom Abrahama upisali četvrtu pobjedu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome upisali su tešku, ali izuzetno važnu pobjedu protiv Udinesea u susretu 5. kola italijanske Serije A rezultatom 1:0, a za Vučicu je ovo četvrta pobjeda u ovoj sezoni.

Roma je bolje otvorila meč i već u 4. minuti mogla doći u vodstvo, no udarac Armenca Mkhitaryana zaustavila je stativa. Većinu prvog poluvremena Roma je bila bolji i agilniji tim, a nagrada za takvu igru stigla je devet minuta prije kraja prvog poluvremena.

Calafiori je sjajno probio po lijevoj strani, ubacio za Abrahama koji je bio sam u petercu Udinesea, a iako je lopta bila nešto teža i išla je iza leđa engleskom igraču, on se uspio snaći i sjajno je vanjskim dijelom stopala ugurao loptu u praznu mrežu.

Za razliku od prvog, Roma je u drugom poluvremenu prepustila inicijativu Udineseu, no ovaj tim nije uspio naći put do domaćeg gola i na kraju je tim Josea Mourinha upisao četvrtu pobjedu u ovoj sezoni i tako nastavio s odličnim rezultatima.

Treba reći i to da je finiš meča Roma igrala s igračem manje jer je kapiten Lorenzo Pellegrini dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Nakon ovog kola Roma ima 12 od 15 osvojenih bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji, dok je Udinese sa sedam bodova na 10 poziciji. U narednom meču Roma će igrati veliki derbi protiv Lazija.

Rezultat i strijelac:

Roma - Udinese 1:0 (Abraham 36')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore