Bivši Zmaj
58

Muhamed Bešić pred povratkom na Ostrvo, potpisuje za Borčevog rivala iz Konferencijske lige

N. M.
Muhamed Bešić (Foto: Ferencvaroš)
Muhamed Bešić (Foto: Ferencvaroš)
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić (32) i dalje je u potrazi za novim angažmanom nakon odlaska iz Ferencvaroša, a čini se da bi potraga ubrzo mogla da bude završena.

Bešić je ove sedmice trenirao sa Shamrock Roversima te mediji iz Mađarske najavljuju da bi to i trebao biti njegov naredni klub.

Shamrock Roversi se takmiče u Premier ligi Republike Irske, a interesantno je i da se radi o jednom od predstojećih rivala Borca u Konferencijskoj ligi.

Borac će Shamrocku gostovati 12. decembra u Dublinu, a bit će to meč 5. kola ligaškog dijela sezone u Konferencijskoj ligi. Ostaje da vidimo hoće li tada protiv Borca igrati i Bešić, koji tek treba da potpiše za irski tim.

Bešić je bez kluba od kraja prošle sezone, kada je napustio Ferencvaroš, a prethodno je imao tešku povredu koljena od koje se oporavljao mjesecima. Ranije je Bešić nastupao za HSV, Everton, Sheffield United i Middlesbrough, pa bi eventualni potpis za Shamrock značio i povratak bivšeg Zmaja na Ostrvo.

Za reprezentaciju BiH je Bešić odigrao 47 utakmica.

Inače, trenutno se Shamrock bori za titulu prvaka Irske sa Shelbourneom, liderom na tabeli za kojim tri kola prije kraja sezone kasni dva boda.