Priključio se pripremama
0

Mujakić po dolasku u Partizan: Porodica i prijatelji su sretni što ću im biti blizu

N. K.
Nihad Mujakić već obavio trening s Partizanom (Foto: FK Partizan)
Nihad Mujakić već obavio trening s Partizanom (Foto: FK Partizan)
Dobrih petnaestak dana je trajalo nadmudrivanje Partizana i Ankaragucua u vezi s angažmanom Nihada Mujakića u redove crno-belih te se situacija mijenjala iz dana u dan, kasnije i sata u sat.
Ipak, na kraju je štoper stigao među crno-bele i potpisao trogodišnji ugovor. Sam Mujakić je dobrano "pogurao" transfer, kaže da bi o tome mogao da priča satima jer se mnogo toga dešavalo, ali je uspio da izgura svoju želju i želju trenera Aleksandra Stanojevića koji je i bio ključ pregovora.

Za početak Mujakić je govorio o odluci da dođe u Partizan i kako su ga novi saigrači i trener prihvatili.

"Nogometaši imaju tendenciju da mijenjaju sredine, da se adaptiraju na neke nove uslove. Ovoga puta imam sreću da u Partizanu već igra moj prijatelj iz Ankaragucua Ghayas Zahid i, prije nego što sam prihvatio poziv, razgovarao sam i s njim, prenio mi je utiske, rekao sve najbolje o klubu i poslije sam još lakše donio konačnu odluku. Ekipa me je prihvatila baš lijepo, upoznao sam sve saigrače, pričao i s trenerom i utisci su sjajni", rekao je Mujakić za Telegraf u prvom razgovoru za medije po dolasku u Humsku.

Pregovori s Ankaragucuom, Partizana, ali i samog Mujakića nisu bili jednostavni. Delegacija iz Humske je putovala u Rim gdje je Nihad bio s reprezentacijom BiH i tamo je isposlovala dobar dio transfera.

"Trebalo bi mi bar sat da vam ispričam o tome. Bilo je baš komplikovano, Ankaragucu je zahtijevao odštetu koja nije bila realna jer smo ispali iz Supelige, dok je Partizan nudio realan iznos. Vrtjeli smo se u krug desetak dana, ali kada želja igrača i kluba postoje i kada zajednički rade na tom cilju, onda ništa nije nedostižno", istakao je.

U opširnom intervjuu Nihad je dobio i pitanje kako su porodica i prijatelji reagovali na odluku da dođe u Partizan.

"Porodica sjajno. Govorili su mi da dođem u Partizan jer ću im biti blizu, moći ćemo da se viđamo i za njih je to najveći uspjeh. Prijatelji također jer je u Turskoj malo nezgodno za posjete, moraš da putuješ cijeli dan da bi stigao na destinaciju i sada su svi sretni što će moći da dođu na mečeve i da se češće viđamo", poručio je Mujakić.