Trener Plavih
125

Mulalić pred utakmicu s Leotarom: Naši igrači zaslužuju podršku, igraju bez plata i bonusa

E. B.
Edis Mulalić (Foto: I. L./Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će sutra u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica dočekati Leotar.

Trener Plavih Edis Mulalić je istakao kako će njegova ekipa ići na pobjedu, ali da očekuje težak meč.

"Nemamo luksuz da sebi dozvolimo da kažemo da ćemo lagano pobijediti nikoga, pa tako ni Leotar. Oni se bore za opstanak, baš kao i naš prethodni protivnik Posušje. Napravit ćemo nekoliko izmjena u odnosu na prošlu utakmicu. Cocalić ne igra zbog tri kartona, ali imamo 'malog' Drinu da ga zamijeni. Sada trebamo biti još bolji, jači i motivisaniji. Ići ćemo na pobjedu, bit će veoma teška utakmica", rekao je Mulalić, a potom "otvorio dušu" i zatražio podršku za igrače i sve uposlenike kluba one koji se svakodnevno suočavaju s brojnim problemima.

"Da vas podsjetim da sam došao na nepostojeći igrački kadar. Bilo je igrača koji su i ljubili grb i svašta nešta, ali čim nije bilo novca, svi su se oni razbježali. Za 100 eura su otišli u druge klubove. je li vrijedi Željina ljubav 100 eura? Ne vrijedi, ona vrijedi milijardu eura!", kaže Mulalić i nastavlja:

"Sad treba podrška ovim momcima. Duguje im se 10, 11 plata, pristaju i da igraju bez bonusa, bez plata... Beću zovu klubovi, on kaže 'neću ja dok me Željo ne otjera'. Štilića isto nema ko nije zvao, nije želio otići. Svi ovi igrači imaju porodice, pa zbog Želje potpišu da sad ne dobiju platu kako bi željo mogao dobiti licencu. Zbog toga im treba dati podršku, a ne jedva dočekati da izgubimo pa 'popljuvati'. Ako je iko kriv, ja sam kriv za poraze", govori Mulalić.

"Zvao sam više od 30 igrača. Svi su nam bili skupi, pa smo doveli ove što smo doveli. Neće niko bez novca da igra. Neće niko doći igrati za 800 KM. Pošteni momci u upravi se bore na sve načine, uspjeli su isplatiti dvije plate igračima, i njima treba pružiti podršku. Ovo je najjeftiniji igrački kadar u ligi, to se mora znati. Ovi igrači izvlače maksimum, pa i preko njega. A gdje su oni koji su doveli klub u ovu situaciju? Došli su, 'izmuzli' klub i otišli i sada se mi borimo...", rekao je Mulalić.

Susret Željezničar - Leotar se igra u subotu s početkom u 15 sati na stadionu Grbavica.