Izjave trenera
123

Mulalić: Stvorili su tri ili četiri šanse, a ne milion; Jakirović: Napola sam zadovoljan

D. P.
Mulalić otkriva da je bilo stvari i koje su ga zadovoljile (Foto: I. L./Klix.ba)
Mulalić otkriva da je bilo stvari i koje su ga zadovoljile (Foto: I. L./Klix.ba)
Trener Željezničara Edis Mulalić nije bio zadovoljan nakon poraza svog tima od Zrinjskog rezultatom 1:2 na Grbavici.

Mulalić je prokomentarisao poraz od novog prvaka BiH i poručio da je rani gol poremetio igru Željezničara.

"Kada poslije 90 sekundi primiš gol, poremete se neke stvari. Neke stvari su i solidne bile. Pritiskali su nas i napravili tri ili četiri prilike, a ne milion, kao što je trener rekao. Zasluženo su vodili rezultatom 1:0. U drugom dijelu smo pokušali ih malo razdrmati izmjenom, ali je odlučila genijalnost jednog igrača. Ovo je treća utakmica sa Zrinjskim gdje, ako ništa, smanjili smo zaostatak u odnosu na prethodne dvije", rekao je Mulalić.

Trener Željezničara je poručio da su Plavi pokušavali izlaziti na presing, ali da to nije bilo jednostavno protiv ovakvog rivala.

"Ako ste pratili prvo poluvrijeme, momci iz Zrinjskog su nam dali direktnih lopti iz tih presinga. Htjeli smo ponovo izaći, ali je bio evidentan kvalitet protivničke ekipe koji, kada te predriblaju, prave višak", zaključio je Mulalić.

S druge strane, trener Zrinjskog Sergej Jakirović nije bio posve zadovoljan iako je njegov tim već osvojio titulu i ponovo došao do trijumfa na Grbavici.

"Zadovoljan sam napola jer možemo puno bolje igrati. Kontrolisali smo igru i poveli, imali četiri stopostotne šanse gdje su nam skidali golove s linije. Možda sam malo više očekivao od rezervi. Mislim da smo bolje mogli razigrati neke situacije. Bili smo bolji za ovu pobjedu", rekao je Jakirović.