Odigrao 121 meč
12

Muller nije pozvan u reprezentaciju Njemačke, selektor Flick se morao pravdati iznenađenoj javnosti

K. H.
Thomas Muller (Foto: EPA-EFE)
Thomas Muller (Foto: EPA-EFE)
Jedna od najvećih zvijezda Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije Thomas Muller (33) nije dobio poziv selektora Hansija Flicka, što je odluka koja je iznenadila tamošnju javnost i koju je na kraju i sam Flick morao objašnjavati.

Iako se očekivalo da će se Muller povući iz reprezentacije nakon ispadanja ove reprezentacije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru, napadač Bayerna se nije odlučio za tu opciju i očekivao je da nastavi igrati za nacionalni tim, no planove mu je promijenio selektor koji ga nije pozvao.

Kako je rekao Flick, to ne znači da je karijera u reprezentaciji Njemačke završena, a i da mu je ranije objasnio zbog čega ga neće pozvati.

"Razgovarao sam s Thomasom i objasnio sam mu da ga neću zvati za utakmice u martu i junu. Ali, moram reći da kako to ne znači da je njegova karijera u reprezentacija završena i da neće imati mjesto u ekipi na Evropskom prvenstvu", rekao je Flick.

Nakon svega, oglasio se i Muller koji je rekao da se on i selektor međusobno cijene.

"Objavljeno je da me Hansi Flick neće zvati na naredna dva okupljanja. Cijenimo jedan drugog i nastavit ćemo biti u dobrom odnosu, a vidjet ćemo šta će biti dalje, navijam za ekipu u prvim mečevima ove godine. Želim iskoristiti ovu pauzu da se što bolje pripremim za izazove s Bayernom, stiže nam odlučujući dio sezone i moja glad za trofejima je još uvijek ista", rekao je Muller.

Muller je za reprezentaciju Njemačke odigrao ukupno 121 meč, a postigao je 44 pogotka.