Poslije duela s Veležom
155

Musemića nije briga za kazne, opet je pričao o zabranjenoj temi: Volio bih da me doživotno suspenduju

N. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Trener ekipe Igmana iz Konjica Husref Musemić bio je zadovoljan osvojenim bodom njegovog tima na gostovanju Veležu u Mostaru, ali je bez zadrške kritikovao suđenje na terenima u Bosni i Hercegovini, koje je zabranjena tema prema pravilima NS BiH.
Sinoć su Velež i Igman remizirali 1:1, a strijelci golova bili su Mihael Mlinarić i Bakir Nurković.

"Ušli smo u utakmicu s puno problema. Imali smo tri poraza i mnogo povrijeđenih igrača, ali sve čestitke mojim nogometašima koji su pokazali kako se može doći do pozitivnog rezultata. Slijedi pauza koja će nam dobro doći i očekujemo da se neki igrači vrate te da situacija bude bolja. Bod nam puno znači", rekao je Musemić na početku svog izlaganja, dodavši da očekuje da njegov tim puno bolje izgleda poslije reprezentativne pauze koja slijedi.

Potom je Musemić odgovorio na pitanje o suđenju, kojim nije nimalo zadovoljan uprkos i VAR tehnologiji koja je od ove sezone prisutna na bh. terenima.

"Bilo je i u prethodnim utakmicama nekih situacija, ali VAR je svakako jedan vid napretka. Opet ću reći, bez obzira što je zabranjeno komentarisanje suđenja, da nisam zadovoljan suđenjem nimalo. Neka i on (sudija, op.a.) pogleda utakmicu i vidi gdje je griješio, kao što ću i ja. Dobro bi bilo da se malo izanaliziraju i vide kako to izgleda. Ovi momci su profesionalci i žive od toga, došli su ovdje da igraju i probaju pobijediti. Ne bježim ni od kakve kazne, niti me interesuje. Najviše bih volio kada bi me suspendovali do kraja života", zaključio je Musemić, a zbog komentarisanja suđenja ga zasigurno čeka nova kazna krovne kuće bh. nogometa.

Igman je s osvojenim bodom pobjegao s dna tabele i sada je na 10. poziciji s jednim bodom, a iza je ostavio GOŠK i Slobodu, koji nemaju učinak. Velež s četiri boda zauzima šestu poziciju.

U narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, Igman gostuje Radniku, a Velež Slobodi.