Mlada nada bh. fudbala
0

Mustedanagić, fudbaler Sparte, novi igrač u U-17 reprezentaciji

Piše: E. G.
Zinedin Mustedanagić
Zinedin Mustedanagić
Zinedin Mustedanagić je odnedavno novi član U-17 nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prvu utakmicu u reprezentativnom dresu je odigrao u utorak protiv reprezentacije Crne Gore, a rezultat je bio 1:1.

Mustedanagić je inače velika nada bh. fudbala. Nogomet je počeo trenirati u svojoj četvrtoj godini. Prvo je igrao u Nogometnom klubu Sloga u rodnoj Bosanskoj Otoci. Nakon probe u Dinamu, zaigrao je u Slobodi iz Bosanskog Novog, a nakon toga je počeo igrati za Spartu iz Praga. U Sparti već dvije godine igra na poziciji prednjeg veznog u U-14 selekciji.

"Super je osjećaj kad te pozovu u reprezentaciju i kad zaigraš u nacionalnom dresu. Također, u klubu u kojem sad igram, u Sparti, mi je dobro i za sada ostajem tu", rekao je Mustedanagić za Klix.ba.

U timu u kojem sada igra, Zinedin je jedan od najboljih fudbalera. Ljubav prema fudbalu i želju za treningom nosi i iz porodice u kojoj je uvijek bilo fudbalera do unazad nekoliko generacija, uključujući i Zinedinovog oca Enesa, koji mu je u svemu velika podrška.