Carsley objavio
0

Na spisku Engleza nema Maguirea, a tu je igrač koji sedam godina nije dobijao pozive

D. P.
Solanke se konačno našao na spisku (Foto: EPA-EFE)
Solanke se konačno našao na spisku (Foto: EPA-EFE)
Privremeni selektor nogometne reprezentacije Engleske Lee Carsley objavio je spisak pozvanih nogometaša za predstojeće utakmice Lige nacija.

Pred Englezima je drugo okupljanje nakon što je s klupe odstupio dugogodišnji selektor Gareth Southgate, a na klupi ga privremeno zamijenio Lee Carsley, dosadašnji selektor mlade reprezentacije.

Carsley će tu biti privremeno i "čuvati posao" za neku veliku zvijezdu koja će preuzeti Englesku, no postoje i male šanse da će biti zadržan i dobiti permanentni ugovor.

Pred Englezima su dvije utakmice u Ligi nacija protiv Grčke i Finske u kojima će biti veliki favoriti za nove pobjede, a od važnijih stvari izdvaja se izostavljanje Harryja Maguirea iz spiska reprezentativaca.

Zanimljivo, nakon sedam godina izbivanja sa spiska pozvan je napadač Tottenhama Dominic Solanke. Posljednji put Solanke je pozvan u reprezentaciju davne 2017. godine za utakmicu protiv Brazila. Povratak u reprezentaciju zabilježio je i Kyle Walker, kojeg nije bilo među Tri lava na prošlom okupljanju.

Carsley je u reprezentaciju pozvao i nekoliko igrača koje je vodio u U-21 reprezentaciji Engleske, a to su Morgan Gibbs-White, Noni Madueke i Angel Gomes.

Golmani: Henderson, Pickford, Pope.

Odbrana: Alexander-Arnold, Colwill, Guehi, Konsa, Lewis, Stones, Walker.

Vezni red: Bellingham, Foden, Gallagher, Gibbs-White, Gomes, Mainoo, Palmer, Rice.

Napad: Kane, Gordon, Grealish, Madueke, Saka, Solanke, Watkins.