Vučić najavio
123

Nacionalni stadion u Srbiji koji će koštati 257 miliona eura bi mogao dobiti novu lokaciju

K. H.
Foto: Ministarstvo finansija Srbije
Foto: Ministarstvo finansija Srbije
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za dva mjeseca početi kompletna priprema za izgradnju budućeg nogometnog nacionalnog stadiona ove reprezentacije, a otkrio je i da je u opticaju jedna potpuno nova lokacija.

Prema prvim najavama, stadion se trebao nalaziti na dijelu gradske općine Surčin, na dijelu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Ipak, prema najavama predsjednika Srbije, nova lokacija bi mogla biti Novi Beograd.

"Svako svoje dijete da povede, i muško i žensko, da uživaju u nogometnoj igri. To će biti najrazvijeniji dio grada", rekao je Vučić.

Izgradnja stadiona će koštati blizu 257 miliona eura, a kapacitet stadiona će biti približno 52.000 sjedećih mjesta.

U sklopu objekta će biti izgrađen i tržni centar, nogometna akademija, vjerovatno i muzej Fudbalskog saveza Srbije. Tamošnji mediji pišu i da će do stadiona ići redovna linija Beogradskog voza.

Navodi se i to da bi se nacionalni stadion trebao zvati "Srbija", kao i to da će ovaj stadion omogućiti da se Srbija kandiduje za domaćinstvo nekog od velikih klupskih takmičenja, kao što je finale Lige prvaka ili Evropske lige.