"Uzbuđen sam"
77

Nadal: Igrat ću na Wimbledonu, bol u zglobovima se smanjila i veoma sam sretan

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal u obraćanju javnosti otkrio je svoje planove u vezi s igranjem na Wimbledonu, a on je rekao da planira učešće na narednom Grand Slam turniru i da je uzbuđen što će nakon tri godine opet igrati.

Nadal se trenutno nalazi na rodnoj Mallorci, a u razgovoru s novinarima rekao je da se osjeća znatno bolje i da planira učešće na Wimbledonu.

"Igrat ću na Wimbledonu, a poslije tri godine pauze opet ću igrati na tom turniru i veoma sam uzbuđen. Ne znam šta bi se moglo desiti u narednih nekoliko dana pa da to na kraju ne ostvarim, oprezan sam, ali vjerujem da će sve biti u redu i da ću se opet boriti za trofej na ovom Grand Slamu", rekao je Nadal.

Kaže da trenutno ponekad osjeća bol u zglobu, ali da je u suštini sretan jer sedam dana ne mora šepati.

"Dva puta sam bio u Barceloni, gdje nije odrađeno sve 100 posto odmah, ali promjene su se odmah uočene, nekako se smanjio bol u zglobovima koji mi je pravio problem. Osjećam to, bol je ponekad prisutan, ponekad ne, ali sam sretan. Već sedam dana ne šepam tako da sve napreduje u dobrom pravcu", poručio je Nadal.

Nadal je trenutno najuspješniji teniser svih vremena sa 22 osvojena Grand Slam turnira, a posljednji je osvojio na Roland Garrosu, što mu je 14. trofej u Parizu.