Prisutni zaprepašteni
0

Legendarni Nani umjesto autograma ukrao dres dječaku i pobjegao, mališan ga prijavio policiji

H. H.
Nani se ove sezone vratio u Portugal i nastupa za Estrela Amadoru (Foto: EPA-EFE)
Nani se ove sezone vratio u Portugal i nastupa za Estrela Amadoru (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji reprezentativac Portugala Luis Nani (37) vratio se u domovinu ovog ljeta gdje nastupa u dresu Estrela Amadore, a sada se našao u centru nadrealne priče, nakon čega je prijavljen čak i policiji.

Prema onome što je rekonstruisao tabloid The Sun, navijač Estrela Amadore pojavio se u četvrtak ujutro u klupskom sportskom centru u dresu s Nanijevim imenom, a u kojem su Portuglaci nastupali na Euru 2016. godine kada su postali prvaci Evrope.

Dječak je kazao da dres nije original niti da ga je nosio igrač tokom turnira, već da ga je kupio na Vintedu. Kada je odlazio nakon treninga, Naniju je prišao dječak koji ga je zamolio za autogram na dresu, a Nani je tada napravio neočekivano.

Pogledao je dres više puta i pitao dječaka odakle mu, a zatim mu je bukvalno oteo dres i pobjegao, ostavljajući sve prisutne zapanjene.

Dječak je zatim odlučio da podnese prijavu policiji protiv Nanija kako bi dobio povrat novca ili nazad svoj dres, a portuglaski as se potom oglasio tvrdeći da je mislio da je u pitanju dres koji je ukraden iz njegove kuće 2017. godine, te je najavio da će pokušati riješiti ovu situaciju na najbezbolniji način.

Estrela Amadora je deseti klub u Nanijevoj bogatoj karijeri u kojoj je do sada nastupao za Sporting, Manchester United, Fenerbahce, Valenciju, Lazio, Orlando City, Veneziju, australski Melbourne Victory i tursku Adana Demirspor.

Ubjedljivo najupečatljiviji trag je ostavio na Old Traffordu za čiju je ekipu odigrao 230 utakmica na kojima je zabio 41 gol i namjestio njih 71.

Sa Crvenim đavolima je osvojio sve što se osvojiti moglo i bio je član čuvene generacije Sir Alexa Fergusona.