Duel protiv Zmajeva
47

Nagelsmanna u Zenici čeka stari prijatelj: Nadam se da će kući tužan on, a ne ja

D. P.
Nagelsmann je vodio trening Nijemaca u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Nagelsmann je vodio trening Nijemaca u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor Njemačke Julian Nagelsmann priprema se za sutrašnju utakmicu u Zenici protiv Bosne i Hercegovine, a tom prilikom imat će susret s nekadašnjim prijateljem i kolegom iz svlačionice Erminom Bičakčićem.

Nagelsmann (37) je godinama radio u Hoffenheimu i tu prelazio s jedne na drugu trenersku poziciju. Trenersko ime je napravio baš u tom klubu, nakon čega se preko Leipziga i Bayerna otisnuo u karijeru selektora Njemačke.

Tokom dugogodišnjeg perioda u Hoffenheimu upoznao je nekoliko nogometaša iz Bosne i Hercegovine, a najveći utisak na njega ostvario je Ermin Bičakčić, reprezentativac BiH koji će sutra biti na suprotnoj strani terena.

Selektor Njemačke na današnjoj konferenciji za medije naglasio je kako se posebno raduje susretu s Bičakčićem, te je u nekoliko navrata i podvukao kvalitete iskusnog bh. stopera. Međutim, nada se da će nakon utakmice biti zadovoljniji od svog rivala i nekadašnjeg kolege.

"Imali smo u Hoffenheimu dobro vrijeme zajedno. Bio je agresivan igrač koji daje sto posto i na treninzima i na utakmicama. Imao je sjajnu karijeru u Bundesligi, a nisam ga dugo vidio. Nadam se da će se i on sutra radovati što vidi mene, ali nadam se da će on otići kući tužan, a ne ja", otkrio je večeras Nagelsmann okupljenima u Zenici.

Njemačka je u BiH stigla kao lider grupe 3 elitne divizije Lige nacija, pošto ima četiri boda iz prva dva kola, dok su Zmajevi trećeplasirani s jednim bodom.

Utakmica BiH - Njemačka igra se u od 20:45 sati na Bilinom Polju, direktan televizijski prijenos je na BHT1, a tekstualni ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.