Toliko se iznervirao
53

Najbolji prikaz haosa u PSG-u: Sportski direktor sišao s tribina i vodio ekipu umjesto trenera

K. H.
Campos se iznervirao i s tribina došao na klupu PSG-a (Foto: Screenshot/Twitter)
Campos se iznervirao i s tribina došao na klupu PSG-a (Foto: Screenshot/Twitter)
Sportski direktor PSG-a Luis Campos toliko se iznervirao u meču protiv Lillea u okviru 24. kola francuske Ligue 1 da je sišao na klupu i preuzeo vođenje ekipe, a ta situacija zbog bizarnosti koju prikazuje postala je vrlo popularna na društvenim mrežama.
Naime, u 76. minuti utakmice između PSG-a i Lillea, u trenutku kada je gostujući tim napravio preokret i od 2:0 došao do vodstva od 3:2, Campos je vidno iznerviran sišao s tribina i počeo davati upute igračima, odnosno raditi trenerski posao, očigledno nezadovoljan onim što radi šef stručnog štaba Christophe Galtier.
Na kraju, PSG je golovima Mbappea i Messija došao do preokreta i 18. pobjede u sezoni, a za veliki trijumf pogodio je upravo Messi u 95. minuti sjajnim golom iz slobodnog udarca.
Luis Campos je u redove PSG-a došao početkom juna 2022. godine u ulozi sportskog savjetnika, a u sličnim ulogama je radio u Monacu, Celti, Galatasarayju te je bio sportski direktor Lillea.
Odmah je uručio otkaz Mauriciju Pochettinu, a na njegovo mjesto doveo Galtiera, a kakav odnos imaju i koliko mu se zapravo miješa u posao najbolji je pokazatelj današnja situacija.

Još jednom podsjećamo, PSG je prvi na tabeli s osam bodova više od Marseillea, koji ima i utakmicu manje.