Bizarna situacija
21

Najskuplje pojačanje u historiji Engleske nosit će različite brojeve u Chelseaju

D. P.
Fernandez je zvanično prešao u Chelsea sinoć (Foto: EPA-EFE)
Fernandez je zvanično prešao u Chelsea sinoć (Foto: EPA-EFE)
Argentinska nogometna zvijezda Enzo Fernandez morat će nositi dva različita broja u Chelseaju do kraja sezone, nakon što je postao najskuplji igrač u historiji nogometa.
Fernandez je kasno sinoć realizovao transfer iz Benfice u Chelsea, a u klupskom saopćenju potvrđeno je da su Plavci za njega izdvojili rekordan 121 milion eura.

Prema informacijama uglednih medija, među kojima je i novinar Fabrizio Romano, Fernandez je odabrao nositi broj "pet" na leđima u Chelseaju. Taj broj do jučer je nosio veznjak Jorginho, ali je napustio Stamford Bridge i prešao u lokalnog rivala Arsenal.

Tako je "petica" ostala upražnjena, a odmah je Fernandez odlučio da on nosi taj broj. Već se na društvenim mrežama pojavila fotografija dresa Argentinca s tim brojem.

No, zanimljivo je da u Ligi prvaka neće imati pravo nošenja tog broja na leđima. Jorginho ostaje prijavljen na broju "pet" jer je nosio ovaj broj na leđima u prvom dijelu sezone, tako da će Argentinac odabrati neki drugi broj za najelitnije klupsko evropsko takmičenje.

Nije poznato koji će broj Fernandez nositi u Ligi prvaka, ali se zna da to neće biti broj "pet".