Godišnji provodi na selu
0

Najsnažniji igrač Serije A opsjednut je izgledom, jede samo dvije stvari i voli rad na imanju

D. P.
Baschirotto jede samo dva proizvoda (Foto: Instagram)
Baschirotto jede samo dva proizvoda (Foto: Instagram)
Odlaskom Adebaya Akinfenwe neslužbena titula najjačeg svjetskog nogometaša "seli" se od jednog do drugog igrača, no ako to nije u svijetu, Federico Baschirotto je vjerovatno najsnažniji u Seriji A.

Potpuno otkrovljenje sezone, Federico Baschirotto blista u Lecceu. Zaustavio je neke od najboljih napadača na Čizmi, a čak je vrlo efikasan i pred protivničkim golom pa je tako postigao tri gola u posljednjih devet utakmica. Bio je strijelac i prošlo kolo protiv Rome, ali je njegov gol poništen.

Ovaj stoper, koji je rođen u Venetu, nije odustao od nogometa iako je dobio bolnu odbijenicu u Chievu sa 16 godina. Trudio se, radio i na kraju postao vrlo dobra opcija u ekipi Serije A.

No, nisu samo igre ono o čemu se piše. Već na prvi pogled jasno je da Baschirotto provodi mnogo vremena u treningu, a nakon što je počeo tokom proslava golova pokazivati svoju muskulaturu, postao je hit na društvenim mrežama.

Snaga gornjeg dijela tijela, na čemu je radio godinama, daje mu veliku prednost u borbama sa napadačima iz Serije A. Zanimljivo, godišnje odmore ne provodi na luksuznim destinacijama, već odlazi na selo kako bi radio na porodičnom imanju.

Njegov brat je otkrio nekoliko vrlo zanimljivih stvari o fizičkom izgledu.

"Moj brat je opsjednut fizičkim izgledom. Ide u teretanu osam godina i jede samo piletinu i rižu. Čak odbija odreske i tjesteninu, to je njegova rutina", rekao je Federicov brat za Gazzettu dello Sport.

Popuularna Twitter stranica FotMob na sjajan način opisala je ono što Baschirotto predstavlja.

"Lecce ima kultnog heroja u obliku Federica Baschirotta u svojim rukama. Čovjek Hulkove građe igrao je prije dvije sezone u trećem rangu, a sada izgleda kao da mu je Serija A njegov dom", navodi FotMob.