Udario igrača Partizana
16

Najstrašniji potez vikenda dolazi iz Srbije, ciljao glavu protivnika i nije dobio crveni

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Tokom vikenda nogometaši Partizana ostvarili su ubjedljiv trijumf (4:1) nad Tekstilcem iz Odžaka, ali je najstrašniji potez utakmice divljački udarac gostujućeg nogometaša Leontija Vasića.

Partizan je konačno podigao formu, vezao dvije pobjede i zaigrao onako kako navijači priželjkuju. Tokom cijele utakmice domaći tim bio je bolji na terenu i na kraju slavio ubjedljiv trijumf.

Međutim, scena o kojoj region priča dogodila se u 59. minuti. Mladi gostujući nogometaš Leontije Vasić dobio je žuti karton zbog divljačkog poteza i namjernog udarca laktom u lice protivničkog igrača.

Vasić je, u nemoći da dođe do lopte, laktom naciljao lice Joaa Grimalda i zamalo ga "uspavao" na terenu. Najstrašnije od svega je da ovaj potez nije prošao kažnjeno na adekvatan način.

🟨🤔| Sudija Predrag Janjuš pokazao je samo žuti karton za lakat fudbalera Tekstilca Vasića u 59. minutu koji je na nesportski način zaustavio vezistu Partizana Grimalda.

Posted by Butasport.rs on Saturday, October 5, 2024

Naime, za sudiju Predraga Janjuša ovaj nesportski potez nije bio za crveni karton, već je samo žutim kartonom opomenuo Vasića. Čak se ni VAR nije uključio u priču, iako je evidentno da je udarac bio namjeran.

Niti u jednom trenutku nogometaš Tekstilca nije gledao gdje je lopta, već je laktom ciljao glavu protivničkog igrača, a uzimajući u obzir okolnosti, umor i trk nogometaša, da se ovakav udarac dogodio u predjele vrata protivnika, mogao bi mu ostaviti trajne posljedice na život.

Fanovi, koji su pratili utakmicu bez obzira na navijačku opredijeljenost, svjesni su da je ovo start čak i za duže suspenzije.