Žižović optimista
0

Nastavlja se evropski put Borca: "Uz pune tribine do historijskog uspjeha"

N. K.
Mladen Žižović (Foto: FK Borac)
Mladen Žižović (Foto: FK Borac)
Banju Luku uveliko trese nova nogometna groznica, a Crveno-plavi riješeni su da ostave srce na terenu kako bi režirali historijski podvig. Remi u Budimpešti, uz dobru igru na Groupama areni, dodatno je podigao nivo samopouzdanja čitave ekipe.
Minulih dana marljivo se trenira, a stručni štab raduje povratak Sebastiana Herrere i Davida Vukovića koji će biti u konkurenciji za dvoboj s Ferencvarošem (četvrtak, 21:00).

"Ovi momci su apsolutni pobjednici nakon svega što se dešavalo u prethodnom periodu i zaista im treba skinuti kapu za način na koji predstavljaju sebe, a onda i grad i klub. Sada nas očekuje možda i najvažnija utakmica u historiji kluba. Utakmica je to kojom možemo da postanemo prvi klub iz BiH koji se plasirao u Evropsku ligu. To nam daje motiv više da dobro radimo i da premašimo sva očekivanja sportske javnosti. Mi idemo na pobjedu", rekao je šef našeg stručnog štaba Mladen Žižović.

Prvi cilj je ostvaren i odluka o putniku u fazu Evropske lige pada u Banjoj Luci. Žižovića posebno raduje odlična igra u Budimpešti.

"Mi smo priželjkivali da u Budimpešti ostvarimo aktivan rezultat uoči revanša u Banjoj Luci pred našim navijačima. Znamo sve kvalitete Ferencvaroša. Vidjeli ste svi da je to nesrazmjeran klub u odnosu na nas što se tiče nekih faktora, ali itekako srazmjeran u odnosu na ono što smo jedni drugima prikazali na terenu i smatram da su te razlike smanjene prije ovog revanša. Smatram da imamo malo veće šanse nego što smo imali prije prve utakmice. Oni su i dalje blagi favoriti, ali ovdje u Banjoj Luci mislim da smo sve utakmice odigrali na visokom nivou i da ćemo pokazati svu svoju snagu i kvalitet", rekao je Žižović.

Kao "zapeta puška" novi evropski ispit čeka i Juricha Caroline koji kaže da će huk s tribina dati dodatnu snagu ekipi.

"Očekuje nas pun stadion i to će nam mnogo značiti. Prva utakmica završena je 0:0 i to nam daje određenu prednost jer smo u teškoj utakmici, na sjajnom stadionu i u sjajnoj atmosferi, napravili ovaj rezultat. Sada moramo da završimo posao i trebat će nam podrška naših navijača. Atmosfera u ekipi je odlična. Radimo jako, ali ima tu i smijeha. Odlična je atmosfera u svlačionici, a ponekad se i trener nasmije", stigao je Carolina da se našali za kraj konferencije za novinare.