Susret kratko prekinut
74

Navijač Leedsa uhapšen tokom utakmice, Arsenalov igrač razotkrio šta je uradio

D. P.
Navijač Leedsa je dobacivao klupi Arsenala (Foto: Twitter)
Navijač Leedsa je dobacivao klupi Arsenala (Foto: Twitter)
Navijač Leedsa uhapšen je na stadionu Elland Road zbog rasističkih uvreda koje je uputio igračima Arsenala tokom utakmice ovih ekipa u 18. kolu engleske Premier lige.

Utakmica između Leedsa i Arsenala je prekinuta nakratko zbog rasističkih uzvika jednog navijača Leedsa koji je na kraju uhapšen. No, zanimljiv je način na koji je došlo do hapšenja.

S klupe Arsenala čuli su sporna dobacivanja, a rezervni stoper Rob Holdin je prišao četvrtom sudiji i objasnio mu šta se dogodilo. Pretpostavlja se da su uvrede upućene Nuni Tavaresu i Nicolasu Pepeu dok su se zagrijavali u prvom poluvremenu.

Nakon što je Holdin prijavio incident, glavni arbitar Andre Marriner je prišao svom pomoćniku i obavio je razgovor s trenerom Arsenala Mikelom Artetom i igračima koji su na klupi.

Policija Zapadnog Yorkshirea je u saopćenju potvrdila da je uhapsila jednog navijača koji se povezuje s incidentom kojeg su prijavili iz Arsenala.

[TWITTER]1472272555520282625[/TWITTER]

Također, ovu vijest je potvrdio i Leeds koji je oštro osudio ispad pojedinca.

"Rasizam nikada neće biti tolerisan u Leeds Unitedu i bilo koji navijač koji koristi rasistički jezik mržnje dobit će doživotnu zabranu prisustva našim utakmicama", navodi se iz kluba.

Podsjetimo, Arsenal je nastavio s odličnim igrama i savladao je Leeds rezultatom 4:1 na gostovanju. To je bila jedina utakmica koja se igrala danas u Premier ligi nakon što ih je pet odgođeno zbog koronavirusa.