Utakmica protiv APOEL-a
529

Navijači Borca zajedno s domaćinima u Nikoziji skandirali "Kosovo - Srbija"

N. M.
Foto: Screenshot/Mondo.ba
Foto: Screenshot/Mondo.ba
U Nikoziji se trenutno igra utakmica 2. kola Konferencijske lige između APOEL-a i Borca, a početkom drugog poluvremena je rezultat neriješen 0:0.
Zasad šampion Bosne i Hercegovine dobro odlijeva napadima favorizovanog domaćina, a jedna scena na pauzi između dva poluvremena privukla je dosta pažnje. Naime, nakon završetka prvog dijela su navijači u Nikoziji zajednički skandirali "Kosovo - Srbija". Tačnije, skandiranje su započeli domaći navijači, koji su naravno mnogo brojniji, a brzo su im se pridružile pristalice Borca.

U Nikoziji se pojavilo nešto manje od stotinu navijača banjalučkog tima, popularnih Lešinara, koji zdušno bodre svoje ljubimce na ovom dalekom gostovanju.

Inače, Nikozija je podijeljen grad i granica Sjevernog Kipra, koji je samoproglašena republika, i zvanično priznatog južnog dijela Kipra nalazi se u centru grada.

U južnom dijelu žive Grci, kojih se prilikom podjele 1974. godine 150 hiljada preselilo u ovu regiju, dok je 50 hiljada turskih Kiprana tada prešlo na sjever.

Podsjećamo, prethodno je Borac u prvom kolu Konferencijske lige osvojio veliki bod protiv Panathinaikosa, s kojim je u Banjoj Luci remizirao 1:1.