Odlazi ili ostaje?
16

Navijači Cityja spremili koreografiju od 1.200 eura, oduševljeni Guardiola plaća troškove

D. P.
Guardiola kaže da se zaljubio prvog dana od dolaska u City (Foto: EPA-EFE)
Guardiola kaže da se zaljubio prvog dana od dolaska u City (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola oduševljen je idejom koju najvatreniji navijači ekipe provode u djelo, a ona će biti vidljiva u subotu na domaćoj utakmici protiv Fulhama u Premier ligi.

Vatrena grupa navijača pod nazivom "Grupa 1894" prikupila je sredstva i više od 1.200 eura kako bi pripremila veliki transparent za subotnju utakmicu. U pitanju je koreografija kojom će javno zamoliti Pepa Guardiolu da ostane u klubu.

Guardioli ističe ugovor narednog ljeta i sve je bliži odlasku iz kluba, no navijači Cityja su toliko sretni njegovim prisustvom da su platili 1.200 eura za koreografiju specijalnih namjera.

Dok traje neizvjenost oko Guardioline budućnosti, on na današnjoj konferenciji za medije nije ništa želio otkriti. Međutim, najavio je da će platiti sve troškove.

"Vidjet ćemo hoću li ostati. Moraju mi donijeti račun, ja te transparente moram platiti. Šta da vam kažem? Zaljubio sam se prvog dana kada sam došao ovdje, pa ćemo vidjeti. Hvala vam puno", rekao je oduševljeni španski stručnjak.

Guardiolina era u Manchester Cityju prepuna je osvajanja trofeja, uključujući njih pet u sezoni 2022/2023. Ukupno je osvojio šest titula prvaka Engleske, dva FA Cupa, četiri Liga kupa i Ligu prvaka, kao i titulu svjetskog klupskog prvaka.