Nakon odluke saveza
12

Navijači Novog Pazara traže da njihov tim ne igra protiv Partizana, Ljajić i Ziljkić tvrde da moraju

H. H.
Ziljkić je nedavno pojačao Novi Pazar (Foto: FK Novi Pazar / Facebook)
Ziljkić je nedavno pojačao Novi Pazar (Foto: FK Novi Pazar / Facebook)
Kapiten Novog Pazara Adem Ljajić i novopridošlo pojačanje Almedin Ziljkić pokušali su smiriti tenzije uoći utakmice između Novog Pazara i Partizana, izazvane odlukom Fudbalskog saveza Srbije da se meč igra bez prisustva publike.
Pazarci su kažnjeni igranjem dva meča bez prisustva navijača zbog uvredljivog skandiranja i transparenata političke i uvredljive sadržine, a potom i gađanja golmana Radničkog 1923 Marka Miloševića, te na meču protiv Partizana neće imati podršku.

Ta odluka je naljutila navijače Novog Pazara koji su se prije nekoliko dana okupili u centru grada na protestu, na kojem su palili baklje i istakli oštru poruku:

"Utakmica se neće igrati, naš grad - naša pravila", pisalo je na paroli.

Kružni tok bio je blokiran na pola sata, a navijači Novog Pazara su najavili da će izvesti još akcija ako odluka "disciplinaca" ne bude poništena.

Ipak, meč se se odigrati, a Ljajić je poručio da razumije nezadovoljstvo navijača te da nogometaši Novog Pazara jednostavno moraju igrati.

"Devet godina u Pazaru nismo igrali pred navijačima protiv Crvene zvezde, četiri ili pet protiv Partizana. To su činjenice i to ljuti naše navijače koji su tražili da ne igramo. Navijači, ipak, moraju da razumiju da mi ne snosimo krivicu zbog odluka Disciplinske komisije FSS, a ako se utakmica ne odigra možemo biti drastično kažnjeni. Ne možemo da se igramo Sa karijerama 25 momaka i sudbinom kluba. Mi navijače razumijemo i podržavamo, ali moraju i oni nas. Nismo mi ti koji odlučuju o nekim stvarima. Zna se ko je kriv i čija je odgovornost. Ja ih ne znam i ne poznajem, ali ti ljudi moraju da se promijene. Ovo je veliki klub sa armijom navijača, koji ne zaslužuju da budu spriječeni da dođu na stadion", rekao je Ljajić uoči meča.

Almedin Ziljkić ocijenio je da bi Pazarci neigranjem protiv Partizana stavili ključ u bravu.

"Mi se bavimo nogometom. Šta god da uradimo, mi smo protiv nekoga. Ne možemo nečiju nogometnu politiku da riješimo na ovaj ili onaj način. Mi i naše porodice živimo od nogometa. Samo bih želio da nas navijači razumiju i podrže. Mi smo ni na nebu ni na zemlji, razmišljamo najmanje o utakmici", naveo je Ziljkić.

Utakmica 12. kola Super lige Srbije između Novog Pazara i Partizana igra se danas od 16 sati na Gradskom stadionu.