Neredi u Ljubljani
26

Navijači Rijeke bakljama povrijedili djevojčicu, dječaka morali polijevati vodom

N. K.
Trenutak kada je Armada gađala domaće simpatizere (Foto: Sportnews.hr)
Trenutak kada je Armada gađala domaće simpatizere (Foto: Sportnews.hr)
Reakcije nakon huliganskog čina Armade na gostovanju u Ljubljani, gdje su prekinuli utakmicu između Olimpije i Rijeke, ne prestaju se stišavati.
Naime, bacali su baklje na sve strane, desetak ih je završilo na terenu, ali neko je kukavički i gađao tribinu među kojima su bili "obični" navijači Olimpije.
Mnogi su se nadali da te baklje nisu nikoga povrijedile, ali SportNews saznaje da je Armada povrijedila jednu djevojčicu i jednu gospođu na domaćoj tribini.

Također, jedan dječak je doživio takav šok da su ga morali polijevati vodom da dođe sebi, a bilo je tu puno djece koja su povraćala od šoka.

"Ovaj dječak zove se Lan, fotografisao sam ga prije utakmice, sjedio je u blizini naših znanaca iz Jaruna koji su bili gosti Florucza. Kratko sam porazgovarao s njim. Lan je doživo toliki šok kada su navijači Rijeke bakljom gađali dio tribina na kojoj se i on nalazio, tom prilikom je jedna od dvije baklje koje su upućene u taj sektor povrijedila jednu djevojčicu, dok je druga jednu gospođu navijačicu Olimpije. Dječak Lan (da ime mu je Lan i nije Jan) je doživio toliki šok da su ga polijevali vodom da dođe sebi, kao i još neka djeca među kojima je bilo i onih koji su počeli povraćati od straha. Također saznajemo da je ona baklja koja je upućena na istočnu tribinu među mirne navijače Olimpije povrijedila jednog dječaka. Ovo više nije huliganstvo, prema nekima može se tretirati kao i terorizam jer bacanje baklji među ljudsku masu čin je koji ne možemo ničim opravdati, ali je smišljen da nanese povrede nekome iz te mase pa stoga neka nadležne institucije pronađu one koji su to učinili i njihove pomagače kazne najstrožim kaznama. Na svu sreću sinoć u Ljubljani nije se dogodila velika tragedija, a mogla je", stoji u objavi SportNewsa.

"Nikad nećemo saznati kakav trag će ostaviti doživljeni stres na djevojčice i dječake u njihovom budućem životu", dodali su na kraju.