Ljubav ispred novca
0

Navijači Rome okupirali Dybalinu kuću nakon što je odbio transfer života, u Rimu je od sada "besmrtan"

H. H.
Dybala je postao heroj navijača Rome (Foto: Twitter)
Dybala je postao heroj navijača Rome (Foto: Twitter)
Paulo Dybala postao je vijest dana u svijetu nogometa nakon što je odbio unosan transfer u Saudijsku Arabiju i ostao u Romi, a navijači rimkskog kluba pokazali su koliko cijene njegov gest.

U senzacionalnom preokretu događaja, Paulo Dybala i Roma odlučili su da odbiju ponudu saudijskog Al-Qadsiaha i Argentinac će ostati u Rimu.

Dybala se jučer na treningu oprostio od navijača, saigrača i osoblja u kampu, te se očekivalo da finalizuje prelazak u Saudijsku Arabiju u transferu koji bi mu za tri sezone osigurao vrtoglavih 75 miliona eura.

Međutim, poslušao je srce, odbio zov novca i odlučio da ostane u Vječnom gradu. Vijest je oduševila mnoge ljubitelje nogometa, jer pokazalo se da u današnjem vremenu još uvijek postoje lojalni igrači, a posebno su sretni navijači Rome.

Koliko cijene njegov potez, pokazali su odmah čim su saznali da ostaje. Njih nekoliko stotina okupilo se ispred Dybaline kuće, gdje su pjesmom i skanidranjem iskazali zahvalnost argentinskom asu.

Nema sumnje da će nakon ovog poteza Dybala steći kultni status među fanatičnim navijačima Rome i ući u red najodarabnijih klupskih legendi.

Dybalin ugovor s Romom važi do kraja sezone, a nakon svega vjerovatno će produžiti saradnju.