Na povratku u ligu
152

Navijači Tottenhama ne pamte bolniju provokaciju od Vardyjeve sinoć

D. P.
Vardy pokazuje koliko titula je osvojio (Foto: Screenshot)
Vardy pokazuje koliko titula je osvojio (Foto: Screenshot)
Jedan od kultnih heroja engleske Premier lige posljednjih godina Jamie Vardy na vrlo interesantan način dočekao je povratak u društvo najboljih u dresu Leicestera.

Iskusni kapiten Leicestera, koji je ovu ekipu vodio do senzacionalne titule Premier lige, ostao je uz klub i kada je u maju 2023. godine ispao u Championship. Ostao je uz klub, izborio promociju i sinoć se u poznim igračkim godinama na najbolji mogući način vratio u Premier ligu.

Vardyjev Leicester je dočekao Tottenham i tu dugo imao gol zaostatka zbog gola Pedra Porra. No, Leicester se nije predavao pa je upravo preko Vardyja došao do poravnanja i prvog boda u Premier ligi nakon godinu dana čekanja.

[TWITTER]1825634063526596770[/TWITTER]

Nekadašnji reprezentativac Engleske je postigao gol za 1:1, a onda ubrzo napustio teren. No, tom prilikom uspio je ismijati gostujuće navijače kao što je rijetko kome palo na pamet.

Vardy se okrenuo navijačima Tottenhama, pokazao im grb Premier lige, a onda rukama pokazao kako on ima jednu titulu, a navijači Tottenhama nisu dočekali nijednu. Scena je postala viralna.

Ovaj iskusni napadač nije potpuno u krivu. Kada se gleda samo Premier liga, čiji je grb pokazivao, Vardy je u pravu i on je zaista osvojio jednu titulu više u odnosu na Tottenham. S druge strane, Tottenham je dva puta osvajao titulu prvaka Engleske (davnih 1951. i 1961. godine), ali nikada otkako se zove Premier liga.