Velika podrška Rođenima
0

Navijači Veleža u sjajnom korteu sarajevskim ulicama stigli na stadion Grbavica

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Veleža večeras od 20 sati i 30 minuta igraju meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv AEK-a, a kao i u duelu protiv sjevernoirskog Corelaine, Rođeni će imati podršku navijača koji su u velikom broju doputovali u Sarajevo.

Na Grbavici se očekuje oko 7.000 navijača i paklena atmosfera, a nekoliko stotina pristalica mostarskog kluba u kasnim poslijepodnevnim satima vozom stigli su u glavni grad BiH, nakon čega su u korteu zaputili ka Grbavici.

Za razliku od meča s Corelaineom i u skladu s uputama Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo na osnovu trenutne epidemiološke slike u KS, neće biti antigenskog testiranja navijača, što je prethodno bio preduslov za prisustvovanje utakmici.

Također, zbog provođenja sigurnosnih mjera od 16 do 23 sata privremeno će se obustaviti saobraćaj u Zvorničkoj ulici, a što će uzrokovati obustavu trolejbuskog saobraćaja, osim na liniji Otoka - Dobrinja.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenoj ulici u naznačenom terminu utvrđuje policija u zavisnosti od situacije na terenu, saopćili su iz GRAS-a.

Zbog nogometne utakmice između Veleža i grčkog AEK-a u Sarajevu danas će djelomično biti obustavljen trolejbuski saobraćaj.

Večerašnji susret Velež - AEK moći ćete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba. Inače, meč s Grbavice bit će u direktnom televizijskom prijenosu na Face TV.