Kup BiH
148

Navijači Veleža vozom krenuli ka Zenici na historijsku utakmicu protiv Zrinjskog

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Navijači Veleža iz Mostara su vozom krenuli za Zenicu kako bi večeras na stadionu Bilino polje s tribina bodrili voljeni klub u meču sa Zrinjskim u finalu Kupa BiH.

Među 500 navijača Veleža koji su krenuli vozom u Zenicu vlada fantastična atmosfera i svi su puni euforije prije meča koji će biti u fokusu javnosti te vjeruju da će Rođeni pobijediti osmostrukog prvaka BiH. Uvjereni su da će Velež osvojiti odbraniti trofej Kupa BiH.

Iako se mogu čuti i razna predviđanja rezultata u ovoj utakmici, ono što je svima najvažnije jeste da Rođeni izbore pobjedu bez obzira na rezultat i sve su svi spremni za slavlje.

Navijači crvenog tima su na put prema Zenici krenuli uvjereni da će mostarski Rođeni danas osvojiti finale Kupa BiH i da će Velež nakon dugo vremena pobijediti Zrinjski te zadržati trofej za koji se izborio i prošle godine.

Posebna atmosfera vlada i zbog činjenica da na Bilinom polju finalnu utakmicu Kupa BiH igraju dva tima iz Mostara koji su ljuti sportski rivali s visokim respektom jednih prema drugima.

Najavili su da će utakmica biti borbena i apsolutno neizvjesna te poručili da ovdje nema favorita te da oba tima imaju iste šanse. Predstavnici gradske vlasti Mostar su navijače pozvali na na civilizovano i sportsko navijanje kako bi svoj grad predstavili u najboljem svjetlu i poželjeli da bolji tim pobjedi.

Bitno je napomenuti koji god tim da pobjedi titula prvaka Kupa BiH svakako odlazi u Mostar gdje se očekuje vatreno slavlje narednih dana.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino Polje u Zenici između Veleža i Zrinjskog je na programu danas u 18:00 sati uz direktan tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.