Burna reakcija
551

Navijači zaprepašćeni zabranom alkohola na stadionima: Nema smisla ići na utakmicu

N. K.
Šok za navijače, posebno Engleske (Foto: Twitter)
Šok za navijače, posebno Engleske (Foto: Twitter)
Novinari Daily Maila razgovarali su s engleskim navijačima u Kataru koji su reagovali ljutito nakon objave organizatora Svjetskog prvenstva da se alkohol ipak neće prodavati fanovima u prostoru oko stadiona.
"Ludilo. Zašto se održava Svjetsko prvenstvo kad su nam oduzeli jedan od najvećih užitaka? Ovo neće dobro završiti, bar što se tiče engleskih navijača", rekao je jedan od engleskih navijača u Kataru Alex Todd.

Brian Davidson je istakao da je slomljen i da ovo nema smisla.

"Šta je loše u tome da popijemo pivo na stadionu ili bar ispred njega? Milioni ljudi dolaze tu uživati u suncu, pogledati nogomet i popiti par piva. Morat ću onda otići do hotela i fan zona piti. Žao mi je zbog ove zabrane", rekao je.

"Nogomet bez piva nije nogomet. Išao sam na toliko utakmica u njemačkoj ligi na kojima se može kupiti pivo. Kad sam jučer stigao u zemlju, imao sam dvije boce viskija u torbi i uzeli su mi ih. Znao sam da će tu biti teško piti, ali ovo je smiješno", rekao je Nijemac Daniel Scwetska.

Australski navijač Simon Whiting je dodao: "Moraš imati hladno pivo po ovoj vrućini. Tražim jedno otkad sam stigao ovdje. Teško ih je naći. Mislim da sad nema baš smisla ići na utakmice."

Međutim, nisu svi navijači razočarani pa je Daily Mail pronašao i nekoliko njih koji tvrde da poštuje običaje u Kataru.

Podsjetimo, objava o zabrani je došla dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, a FIFA je objavila da će se pivo i ostala alkoholna pića moći kupiti u fan zonama koje nisu na stadionima i oko njih.