Veliki odziv za Koševo
93

Navijači Željezničara prvog dana prodaje razgrabili više od polovine ulaznica za derbi

D. P.
Očekuje nas sjajna atmosfera na sarajevskom derbiju (Foto: D. S./Klix.ba)
Očekuje nas sjajna atmosfera na sarajevskom derbiju (Foto: D. S./Klix.ba)
Navijači Željezničara u velikom broju pohrlili su po ulaznice za sarajevski derbi tako da je tokom prvog dana prodaje rasprodato više od pola planiranih ulaznica.

FK Željezničar je za sarajevski derbi dobio 3.000 ulaznica koje pripadaju gostujućim navijačima u sklopu južne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase.

Prodaja je krenula jutros, a odziv nakon prvog dana je fantastičan. Navijači Željezničara kupili su više od polovine planiranih ulaznica za derbi koji se igra naredne nedjelje.

Tako su iz FK Željezničar večeras potvrdili da su prvog dana prodaje rasprodate 1.573 ulaznice za derbi te da ih je u prodaji ostalo još 1.427.

"Pozivamo navijače da na vrijeme osiguraju svoju ulaznicu za derbi. Prodaja se nastavlja sutra od 9:30 sati i vršit će se do 17:30 sati u Shopu FK Željezničar. Jedan navijač može kupiti maksimalno dvije ulaznice zbog eventualne preprodaje", saopćili su s Grbavice.

Najvatreniji navijači Plavih Manijaci oglasili su se jutros uoči sarajevskog derbija i poručili kako pružaju punu podršku upravi, stručnom štabu i igračima te se nadaju novom pozitivnom rezultatu na derbiju.

Sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara igra se na stadionu Asim Ferhatović Hase u nedjelju od 20:30.