Dobra atmosfera
438

Navijači Željezničara uoči duela s Igmanom: Punimo stadion i tražimo kartu više

N. K.
Detalj s prošlogodišnje evropske utakmice Željezničara
Detalj s prošlogodišnje evropske utakmice Željezničara
Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Željezničar Manijaci poslali su poziv fanovima Plavih da ispune stadion Grbavica za utakmicu 3. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine protiv Igmana, pogotovo nakon posljednje pobjede protiv Veleža u gostima.
"Dobro odrađenim gostovanjem u Mostaru položili smo još jedan ispit. Uprkos porazu protiv Širokog, brojka protiv Veleža je bila više nego odlična te je gostujući kavez bio do kraja popunjen. Pobjeda u Vrapčićima dala nam je za pravo da se nadamo dobrom ishodu ove sezone, kao i motiv da nastavimo puniti Grbavicu", ističu Manijaci koji su dodali:

"Željinim navijačima ne treba Evropa da bi punili stadion, što smo nebrojeno puta dokazali pa čak i onda kada smo se grčevito borili za opstanak u ligi. Sada, nekoliko mjeseci kasnije, imamo priliku da se pobjedom priključimo vrhu tabele. Na ovu utakmicu možemo gledati kao neko 'malo finale' s obzirom da bi pobjeda uveliko utjecala na tok ostatka sezone. Sigurni smo da to nijedan Željin navijač ne želi propustiti i da će se i za ovu utakmicu tražiti karta više."

Podsjetili su i na prošlogodišnju evropsku utakmicu protiv Dinama iz Minska koja je također odigrana na stadionu Grbavica.

"Tog dana s Grbavice smo poslali sliku koja je obišla svijet. Svi smo bili ponosni na ono što smo zajedno uradili i svima su srca bila ispunjena jer pripadaju ovom klubu, ovoj grupi i ovom stadionu. Sada, godinu dana kasnije, idemo reprizirati atmosferu s evropskih utakmica i idemo ponovo zajedno poslati sliku koja će obići svijet", poručili su Manijaci.

Podsjetimo, utakmica između Željezničara i Igmana igra se u subotu s početkom u 21:00 sat.