Veliko slavlje
223

Navijači Zrinjskog utrčali na teren i s igračima u delirijumu proslavili titulu prvaka

K. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši i navijači Zrinjskog nakon ubjedljive pobjede protiv Sarajeva rezultatom 4:0 proslavili su sedmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine na terenu stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Nakon što je sudija Ermin Sivac označio kraj utakmice, raspoloženi navijači Zrinjskog sa zapadne tribine odmah su utrčali u teren te otišli u zagraljaj svim svojim nogometašima, a nedugo nakon toga ispred najvatrenijih Ultrasa počelo je slavlje i proslava titule prvaka.

Zrinjski slavi sedmu titulu prvaka naše Bosne i Hercegovine

Posted by Klix.ba on Saturday, April 16, 2022

Tokom čitave utakmice Ultrasi su pravili sjajnu atmosferu i gurali svoje igrače do ubjedljive pobjede, a na kraju su zajedno s igračima te navijačima sa zapadne tribine proslavili sedmu titulu prvaka u historiji.

Pogledajte kako su navijači Zrinjskog utrčali na teren i proslavili titulu prvaka s igračima

Posted by Klix Sport on Saturday, April 16, 2022

Zrinjski je apsolutno dominantno došao do titule prvaka BiH. Teško da se možemo sjetiti kada je neko posljednji put ovako dominirao bh. nogometom tako da titula Zrinjskog ove sezone prolazi bez ijedne jedine mrlje.

Sedam kola do kraja Zrinjski ima 21 bod više od drugoplasiranog Tuzla Cityja, ali kako se na kraju gleda međusobni omjer, tu je mostarski klub siguran zbog dvije pobjede nad Tuzlacima.

Zrinjskom je ovo sedmi pehar kojeg dobija najbolja ekipa u BiH. Prethodno, Zrinjski je prvak bio u sezonama 2004/05, 2008/09, 2013/14, 2015/16, 2016/2017 i 2017/2018.