Utakmica protiv Borca
118

Navijačima Željezničara treći put zaredom zabranjen odlazak na gostovanje u Banju Luku

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Navijačima Željezničara je zabranjeno gostovanje u Banjoj Luci, saopšteno je na zvaničnoj stranici Manijaka.

Navodi se da je odlukom MUP-a RS-a zabranjen dolazak navijača sarajevskog sastava na utakmicu desetog kola Wwin lige BiH.

Manijaci su propustili dva posljednja gostovanja u Banjoj Luci protiv Borca, a tako će biti i sada na utakmici koja je na rasporedu u ponedjeljak.

Postavlja se pitanje kako je moguće da policija u Banjoj Luci ne može osigurati tokom utakmice nekoliko stotina gostujućih navijača, dok fanovi Borca bez ikakvih problema prisustvuju susretima u glavnom gradu BiH, kako na Grbavici, tako i na Koševu.

Animozitet između ove dvije navijačke grupe vlada već godinama, a još je 2014. godine između dvije spomenute grupe došlo do žestokog obračuna u Oborcima.

Sve je kulminiralo sukobom na Kupresu iz maja 2022. godine kada su Leširani izvukli deblji kraj. Lešinari su tada u sukobu s Manijacima ostali bez bubnja, šalova i drugih navijačkih rekvizita, a autobus s navijačima Borca tada je bio u potpunosti uništen.

Utakmica Borac - Željezničar na rasporedu je u ponedjeljak s početkom u 18:00 sati uz direktan prijenos na Areni sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.