Dvije opcije
0

Nazire se Ter Stegenova zamjena: Još jedno vrhunsko golmansko ime želi na Camp Nou

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poljski golman Wojciech Szczesny, koji je ljetos zvanično okončao profesionalnu karijeru, spreman se vratiti iz igračke penzije i karijeru nastaviti u Barceloni.
Naime, Kataloncima je hitno potrebno kvalitetno rješenje na golmanskoj poziciji uslijed povrede Marc-Andre ter Stegena koji je završio sezonu.

Iskusni 34-godišnjak navodno želi preispitati svoju odluku o povlačenju, a veliku podršku u dolasku na Camp Nou stadion ima u Robertu Lewandowskom kao i u Hansiju Flicku koji je njegov veliki poštovaoc.

Pored Poljaka, Katalonci su zainteresovani i za bivšeg golmana Real Madrida Keylora Navasa koji je spreman pristati na razumnu platu kako bi potpisao za klub s Camp Nou stadiona, piše Mundo Deportivo.

Bez kluba je od ljetos kada mu je istekao ugovor s Paris Saint Germainom, a odbio je ponude iz Saudijske Arabije iz Brazila jer je želio da brani u vrhunskom klubu pa je na kraju ostao bez posla.

Oni koji ga poznaju uvjeravaju da je sa svojih 37 godina u odličnoj formi, svakodnevno trenira i drži se stroge dijete. Trenutno trenira u vodećem klubu u svojoj zemlji, Deportivu Saprissi. Njegov agent je Jorge Mendes, koji ima veoma dobar odnos s Joanom Laportom i Barcelonom.

Sada je na Hansiju Flicku i Decu da odluče ko je najbolja opcija za Barcelonu. Kostarikanac je konkurentan i zna kako osvojiti Ligu prvaka dok je Poljak mlađi od Navasa i zna kako je nositi dresove vrhunskih klubova poput Juventusa i Arsenala.