Angažovan u Shakhtaru
0

Ne, ovo nije Jürgen Klopp: Hrvat izazvao "ludnicu" zbog nevjerovatne sličnosti s čuvenim trenerom

H. H.
Igor Gršković (Foto: Twitter)
Igor Gršković (Foto: Twitter)
Prekid trenerske karijere Jürgena Kloppa iznenadio je ljubitelje nogometa širom svijeta. Međutim, korisnici društvenih mreža "pronašli" su neočekivanu zamjenu za njemačkog trenera.

Jedan od najharizmatičnijih i najomiljenijih trenera najavio je da se više neće baviti trenerskim pozivom nakon što je na kraju ove sezone napustio Liverpool, a brojni fanovi su ostali u nevjerici kada su na treningu Shakhtara iz Donjecka ugledali Kloppovog dvojnika Igora Grškovića.

Riječ je o fizioterapeutu iz Hrvatske čija fotografija je preplavila društvene mreže zbog impozantne sličnosti sa njemačkim trenerom, a čak se zbog toga i Shakhtar našalio.
"Ne, ovo nije Jürgen Klopp. Ovo je naš fizioterapeut Igor Gršković", napisali su na Twitteru.

I dok o Grškoviću nema mnogo podataka na internetu, Klopp u trenutku najavljenog povlačenja ostat će upamćen kao jedan od najboljih stručnjaka u posljednjiih 20-ak godina.

U karijeri je s Borussijom dva puta bio prvak Njemačke, uz jedan Kup i Superkup. S druge strane, Liverpoolu je vratio titulu prvaka Engleske nakon čak 30 godina, a zbrici tofeja dodao je i jednu Ligu prvaka, FA Cup, dva Liga kupa, Community Shield, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.