"Oslobodite ga"
92

Ne prestaju šale na račun Chelseaja: Pogledajte šta su uradili treneru za četiri mjeseca

D. P.
Potter djeluje umorno od posla u Chelseaju (Foto: Twitter)
Potter djeluje umorno od posla u Chelseaju (Foto: Twitter)
Nogometaši Chelseaja igraju očajno u posljednje vrijeme, a pritisak na menadžeru Grahamu Potteru je sve veći.

Nakon što je naslijedio Thomasa Tuchela, Potter se suočio s vrlo teškim zadatkom. Bilo je potrebno napraviti rekonstrukciju Chelseaja usred sezone, a pomogle mu nisu ni povrede koje su dostigle dvocifren broj u posljednje vrijeme.

Kako Plavcima ništa ne ide od ruke nakon dolaska Pottera, tako su i uspjeli slaviti pobjedu u samo jednoj od posljednjih 10 utakmica. Jasno je, pozicija Pottera na mjestu klupskog trenera je uzdrmana.

A britanskim medijima i fanovima nije potrebno mnogo da počnu zbijati urnebesne šale na račun slavnog kluba sa Stamford Bridgea.

Jedna od najboljih dolazi s popularne stranice "Football Funnys", koja je objavila izgled Grahama Pottera nakon dolaska u Chelsea te ga uporedila s njegovim današnjim izgledom.

"Chelsea je uradio ovo Grahamu Potteru u periodu od četiri mjeseca. Oslobodite ga", stoji u objavi koja je postala viralna na društvenim mrežama.

Plavci su najnoviji poraz doživjeli sinoć od Fulhama u manjem londonskom derbiju. Sada imaju čak 10 bodova manje od pozicija koja vode u Ligu prvaka i uz to još utakmicu više.