Stigao u novi klub
38

Nekada velika nada Sarajeva promijenila sport, sada će igrati futsal

N. M.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Sada već bivša velika nada FK Sarajevo Enedin Mulalić (20), ovog ljeta je napustio klub s Koševa, a sada je povukao potpuno neočekivan potez jer je ove sezone odlučio igrati futsal.

Mulalić je večeras predstavljen kao novi član ekipe Bužima, a radi se o klubu koji se takmiči u Prvoj futsal ligi Federacije BiH (drugi rang takmičenja).

To znači da je Mulalić odlučio da se okuša u drugom sportu, iako je tek na startu svoje nogometne karijere, a ostaje da vidimo da li je ona ovim već završena.

[FBPOST]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=516421997642763&id=100078249008361[/FBPOST]

"Jedno od najzvučnijih pojačanja za ovu sezonu je definitivno naše novo pojačanje, a to je Enedin Mulalić. Brzina, borbenost, eksplozivnost, odličan šut objema nogama su samo neke od osobina koje krase ovog sjajnog nogometaša. Kako i sam kaže uživa igrati futsal, na pripremama daje svoj maksimum, te sa nestrpljenjem čeka sezonu koja je pred nama", napisali su iz Futsal kluba Bužim.

Mulalić je rođen u Bihaću 2004. godine i kao talentovan dječak je stigao u Akademiju FK Sarajevo, gdje se uspio nametnuti i izboriti ugovor s prvim timom.

U elitnom rangu bh. nogometa je Mulalić sakupio 24 nastupa, a prethodnu polusezonu je proveo na posudbi u redovima Zvijezde 09, koja je ispala u Prvu ligu RS.

Mulalić je bio i omladinski reprezentativac BiH, a za juniorsku (U-19) reprezentaciju upisao je devet nastupa.