Zanimljiv odabir posla
55

Nekadašnji švedski reprezentativac je s Arsenalom osvojio titulu, a sada prodaje voće i povrće

E. B.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nekadašnji švedski reprezentativac i golman Arsenala Rami Shaaban (47) je otvorio veoma zanimljiv biznis nakon završetka karijere.

Shaaban (47) je branio za Arsenal od 2002. do 2004. godine i bio je dio ekipe koja je 2004. osvojila Premiership bez ijednog poraza.

Švedski golman je stigao u Arsenal kako bi naslijedio Davida Seamana na golu Topnika, no nakon samo nekoliko mjeseci je slomio nogu.

Na kraju sezone Seaman je napustio Highbury, a Arsene Wenger je zbog Shaabanove povrede odlučio dovesti Jensa Lehmanna i dati mu mjesto među stativama.

Shaaban je završio karijeru prije deset godina, a izabrao je veoma zanimljiv novi posao. Dok brojni nogometaši po završetku karijere odu u trenerske, menadžerske ili novinarske vode, Shaaban je odlučio prodavati voće i povrće.

U domovini je otvorio je kompaniju Rami Fresh koja se bavi prodajom voća i povrća s najboljih egipatskih farmi, odakle je rodom Ramijev otac.

Shaaban je tokom karijere nastupao za Saltsjöbadens, Zamalek, Ittihad Othman, Nacku, Djurgardens, Värtans, Arsenal, West Ham, Brighton, Fredrikstad i Hammarby, dok je za reprezentaciju Švedske branio 16 puta. Bio je izabran za najboljeg golmana Švedske 2006. i 2007. godine.