Prihvata "bilo šta"
132

Neočekivane muke jednog od najboljih ikada: Ramos se nudi svima, ali ga neće niko

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedan od najboljih defanzivaca koje je nogomet ikada vidio Sergio Ramos (38) još uvijek ne može pronaći klub i slobodan je uprkos pregovorima s brojnim klubovima.

Ramosu je ljetos istekao ugovor sa Sevillom i od tada je slobodan na nogometnom tržištu. Iako je prijelazni rok prošao, on može potpisati za bilo koji klub jer nije pod ugovorom s nekim drugom.

Uprkos tome što je u poznim igračkim godinama, niko nije mogao očekivati da Ramos ne može pronaći klub u kojem bi se oprostio, pa makar to bila i Saudijska Arabija koja je dovela pregršt veterana i svjetski slavnih igrača kako bi popularizovali ligu.

Slavnom španskom defanzivcu, koji je osvojio sve što se moglo osvojiti, danas je propao ugovor s brazilskim Botafogom. Brazilski mediji prenijeli su večeras da se Ramos preko menadžera ponudio brojnim klubovima iz ove južnoameričke zemlje, ali da su svi to odbili.

Menadžeri su obavili razgovore s klubovima iz Katara, Saudijske Arabije i američkog MLS-a, ali ni s kim nije pronađen zajednički jezik.

Kako prenosi brazilski UOL Sport, Botafogo, Corinthians, Flamengo i Vasco da Gama bili su klubovi kojima je Ramos ponuđen, ali su u startu odbili ponudu menadžera i samog Ramosa zbog finansijskih zahtjeva koji su im stavljeni na papir.

Navodno, nakon brojnih odbijenica, Ramos će u budućnosti biti spreman da prihvati kakvu-takvu ponudu kako bi negdje uspio dostojanstveno završiti bogatu karijeru, pa tako ne bi bilo čudo da ga vidimo na nekoj potpuno neočekivanoj destinaciji u narednim sedmicama.

Ramos je u karijeri uspio osvojiti sve značajne nogometne trofeje uključujući Svjetsko prvenstvo, dva evropska prvenstva, četiri Lige prvaka, četiri Svjetska klupska prvenstva, pet titula prvaka Španije...