Izjava nakon meča
347

Nervozni Lalatović minimalno govorio o utakmici: Greškama smo poklonili pobjedu Sarajevu

K. H.
Nenad Lalatović nakon utakmice (Foto: Screenshot/Arena Sport)
Nenad Lalatović nakon utakmice (Foto: Screenshot/Arena Sport)
Trener Borca Nenad Lalatović nije želio mnogo govoriti pred kamerama nakon poraza od Sarajeva rezultatom 3:1 u meču 2. kola Premijer lige BiH, a samo je istakao da su njegovi igrači poklonili pobjedu Bordo timu.
Nakon što su ispali iz Evrope od ekipe B36 s Farskih Otoka te iznenađujuće remizirali protiv Sloge Merdian u prvom kolu rezultatom 2:2, igrači Borca su danas doživjeli prvi poraz u ovoj sezoni.

Lalatović nije previše pričao nakon utakmice, za razliku od njegovog kolege Dudića, pa je objašnjavajući greške nakon kojih je njegov tim primio gol dodao da je Borac poklonio pobjedu Sarajevu.

Za razliku od meča protiv Sloge, ovaj put se pojavio pred kamerama, ali nije bio previše raspoložen za razgovor.

"Kako sam vidio poraz? Prvo poluvrijeme smo bili izjednačeni, a u drugom poluvremenu, kada smo trebali dodati gas, pravimo individualnu grešku i primamo gol. Nakon toga još dvije greške naše zadnje linije i šta reći, zaslužena pobjeda Sarajeva...", rekao je Lalatović pa nastavio:

"Primili smo tri gola iz tri naše greške. Doslovno smo poklonili pobjedu Sarajevu."

Borac tako nakon dva odigrana susreta ima samo jedan osvojen bod i gol razliku 3:5, a u narednom meču očekuje ih gostovanje Posušju.