Ne bira riječi
14

Neville i Redknapp kritikovali Chelseajevu igru, Conte odgovorio: Oni su glupi

Klix.ba
Redknapp, Conte i Neville
Redknapp, Conte i Neville
Menadžer Chelseaja Antonio Conte je poznat kao čovjek bez dlake na jeziku. No, ovaj put je zaista pretjerao vrijeđajući nekadašnje reprezentativce Engleske Garyja Nevillea i Jamiea Redknappa koji trenutno rade kao komentatori Sky Sportsa.

Nakon što je Manchester City savladao Chelsea rezultatom 1:0, Redknapp i Neville su igru Plavaca okarakterisali "antinogometom" i "sramotom".

Chelsea je u susretu 29. kola Premiershipa imao loptu u svom posjedu samo 29 posto vremena, nije uputio nijedan šut u okvir gola Građana, izveo je dva kornera i imao je tri puta manje dodavanja (902 - 303).

Redknapp je izjavio da je Conteova postavka igre "zločin protiv nogometa", dok je Neville rekao da su igrači Chelseaja više ličili na lutke nego na nogometaše.

Conte je, kada je saznao šta su komentatori Sky Sportsa rekli, naprosto pobjesnio i nije birao riječi.

"Da bi pričao o taktici, komentator mora imati nešto u glavi. Oni su glupi. Čovjek sam koji prihvata kritike, ali ja nisam glupan da se nadigravam protiv Cityja i da izgubim 4:0. Pa novinari su kritikovali Wengera jer je igrao otvoreno i primio tri pogotka za 30 minuta od njih", rekao je Conte.