"Štetimo sami sebi"
0

Neville razočaran imenovanjem Tuchela za selektora Engleske: Bilo je boljih Engleza za taj posao

E. B.
Gary Neville (Foto: EPA-EFE)
Gary Neville (Foto: EPA-EFE)
Imenovanje Thomasa Tuchela na mjesto selektora Engleske je u otočkim medijima dočekano "na nož", a Nijemac je dobio žestoke kritike i od legendarnog engelskog beka Garyja Nevillea.
Daily Mail je imenovanje Tuchela za selektora Gordog albiona ispratio riječima "Crni dan za engleski nogomet", a i Neville smatra kako je ovo užasan potez Nogometnog saveza Engleske.

"Mislim da štetimo sami sebi. Mislim da je bilo Engleza koji su kvalifikovaniji za posao od Tuchela. Engleski treneri imaju jednu od najgorih reputacija u Evropi", rekao je Neville, pa objasnio zašto tako misli.

"Nemamo jasan identitet i nismo izgradili stil koji je jedinstven za nas. Vidjeli smo trenere iz cijele Evrope kako dolaze u Premier ligu i unose svoje stilove u našu igru. Mi smo ​​hi kopirali, ali po mom mišljenju, engleski treneri moraju svoj izgraditi identitet. Mislio sam da smo taj period imenovanja stranaca na mjesto selektora ostavili iza sebe", rekao je Neville koji se i sam okušao kao trener i to veoma neuspješno, te je nakon 28 utakmica na klupi španske Valencije završio trenersku karijeru.