Blista kod Mourinha
1.4k

Nevjerovatan nastup Džeke: Dva gola i dvije asistencije protiv Engleza za manje od sat vremena

D. P.
Džeko briljira kod Mourinha (Foto: EPA-EFE)
Džeko briljira kod Mourinha (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko igra u nevjerovatnoj formi od dolaska Josea Mourinha na klupu Fenerbahčea, a to je na svojoj koži osjetila njegova stara "mušterija" iz Engleske, Hull City.

Džeko je svojevremeno zabijao golove protiv Hulla u dresu Manchester Cityja, a da ga navijači ovog tima pamte i dalje, pobrinuo se današnjim nevjerovatnim nastupom.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, lijepo je vidjeti kako se Džeko snalazi pod vodstvom novog trenera Josea Mourinha. Tokom pripremnog perioda Džeko je već na bilansu od pet golova i četiri asistencije.

U trenutku pisanja teksta Fenerbahče je postigao četiri gola i vodi rezultatom 4:0, a u sva četiri aktivno je učestvovao upravo Džeko sa dva gola i dvije asistencije.

Džeko je prvo u 38. minuti sjajno pogodio glavom od stativu za vodstvo Fenerbahčea, a onda asistirao šest minuta kasnije za Freda koji udvostručuje prednost turskog velikana.

Rezultatom 2:0 završeno je prvo poluvrijeme, a onda je Džeko krenuo još snažnije u drugom poluvremenu. Već u prvoj minuti nastavka postigao je još jedan gol za 3:0.

U 53. minuti Džeko je sjajnim centaršutom uposlio Sebastiana Szymanskog za 4:0.

Osim Džeke, na terenu je trenutno i drugi reprezentativac BiH Rade Krunić.