Ostao u suzama
42

Nevjerovatna životna priča napadača koji je izbacio Celtic iz Lige prvaka

N. K.
George Tucudean (Foto: Twitter/Emanuel Roşu)
George Tucudean (Foto: Twitter/Emanuel Roşu)
Nekadašnji igrač na probi u Celticu George Tucudean (28) vratio se u Škotsku u stilu nakon što je postigao pobjednički gol za Cluj u sinoćnjem meču kvalifikacija za Ligu prvaka, a njegova karijera je definitivno prava nadahnjujuća priča.

Tucudean je postigao pogodak duboko u sudijskoj nadoknadi i poslao svoj tim u narednu rundu Lige prvaka, a stadion je napustio u suzama u vrlo emotivnoj noći za njega.

Bila je to specijalna utakmica za Rumuna koji je bio na probi u Celticu kada je imao svega 15 godina, a prije prvog meča je otkrio kako su njegovi susreti drugog pretkola bili možda i posljednji zbog bolesti srca.

Naime, napadač je prošlog mjeseca podvrgnut operaciji srca pa je propustio nekoliko utakmica, ali se vratio da zaigra na Celtic Parku.

"Morao sam prošlog mjeseca ići u Austriju radi minimalne invazivne operacije srca i propustio sam neke utakmice. Ljekari su me uvjeravali da sam siguran i da se ništa neće dogoditi. Vjerujem da sam opet na istom nivou spremnosti kao i svi drugi, ali očito da će mi biti teško", govorio je Tucudean uoči sinoćnjeg meča.

"Nadam se da ću igrati u Glasgowu protiv Celtica jer sam tamo proveo neko vrijeme na probama kada sam imao 15 godina. Ostao sam tada s porodicom u Škotskoj, ali sam odlučio vratiti se kući. Moj saigrač je ostao. Kada sam bio u Škotskoj, trenirao sam s nekim vrlo poznatim igračima Celtica poput Shunsuke Nakamure, Jana Vennegoora od Hesselinka, Artura Boruca i Massima Donatija. Bio sam na Celticovoj utakmici protiv Barcelone kada je bilo prisutno 60.000 navijača koji su napravili nevjerovatnu atmosferu. Ovo su utakmice čiji dio želite biti kada ste igrač i želite dati sve od sebe. Igramo dobro i postižemo golove pa nema razloga zašto se ne bismo kvalifikovali", dodao je.

Tucudea, koji je također bio na posudbi u Charltonu između 2014. i 2016. godine, se sada nada da će Cluj odvesti u Ligu prvaka.